Cykelpassion by Shorty
Svenska Cycling Plus

Spännande ända in i kaklet blev det på  dagens tävling…

Liquigas satt länge på “hotspot” platsen men när dom sista lagen rullade mot mål fick dom kliva av pallen med en fjärde plats.
Quickstep tog över ledningen med två lag kvar på banan, då kom BMC in mot mål och var förkrossande nära att ta över ledningen. Tyvärr körde dom lite för hårt upp för sista backen där Taylor Phinney tappade rullen och Tejay Van Garderen körttade på och det blev splittring i laget. Väl uppe på toppen fick han vänta in sina kamrater och det kan ha varit det som kostade dom segern eftersom dom bra blev slagna med 3 sek av Quickstep.
Näst sista laget ute på banan var GreenEdge som höll ihop laget bra och gick in som trea.
Sista laget som gick i mål var favorit tippade SKY, tyvärr höll dom inte alls idag och blev nia över 1.32 minuter efter…
Resultat.
Omega Pharma-Quickstep
BMC Racing 
Orica GreenEdge
Liquigas Cannondale
Rabobank Cycling
Photo: © Roberto Bettini
Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.