Cykelpassion by Shorty
Svenska Cycling Plus

Jaha, då var den resan över och bra var det som vanligt!
I år så tog vi några nya rundor som vi inte kört dom tidigare åren och siktade på lite mera tid i sadeln.

Dag 4(Tisdag)
Tog vi en välbehövlig vilodag eftersom dom flesta av oss inte suttit på cykeln på några månader så behövde ändan lite tid av sadeln och benen fick sig en skön massage inför onsdagens långrunda.

Dag 5
Dagens runda skulle ta oss upp till Ayacata via Mogan & San Nicolás. Det blev en kanon dag med sol & bra väder. Vägen från San Nicolás upp till Ayacat var grymt brant och vi klättrade upp till högstapunkten i ungefär 2timmar…. Grymt fin men jobbog runda som verkligen kändes i benen!

Total cykeltid :6 tim 4 min
Distans: 121,57 km
Höjdmeter: 2811m

Dag 6
Denna dag testade vi att köra upp till toppen från östrasidan av ön. Satte kurs mot Aguimes och vidare upp mot Ingenio, Passadilla. Väl uppe vid den högsta korsningen som låg på 1860m hade vi inte lång till Pico Nieves men vi valde att vika ner direkt till Ayacta eftersom Jussi smällt sitt back däck strax efter Ingenio och med det så menar jag inte en vanlig punka utan däcket separerade vid korden av smällen som blev när han troligtvis körde på en glasbit.. Vi lyckades laga det med hjälp av en plastbit från en flaska och lite eltejp 🙂
Det värsta var val att han inte kunde använda bakbromsen på hela hemvägen = 1860m nerförsbacke…
Vi åkte hem via Laplata och Fataga avslutade med den korta klättringen upp till utkisplatsen.

Total cykeltid : 5 tim 23 min
Distans: 97,50 km
Höjdmeter: 2246m

Dag 7
Med två långa och hårda dagar i sadeln så blev fredagens avslutningsrund lite kortare.
Körde upp till Santa Lucia via Fataga och hem via kusten till Maspalomas.
Tryckte på lite uppför fataga och tog en lätt lunch i Lucia sen blev det hårdkörning på platten på väge hem dä vi låg ganska länge och toppade på 60km/h, vilken härlig känsla att få krama ur det sista ur benen innan hemfärden!

Liten summering av data från veckan.
Total distans : 470km
Tid: 22 tim 36 min
Höjdmeter: 9055m
Förbränning: 19200 kcal

Peter, Anders, Mange, Jag & Jussi

Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.