Cykelpassion by Shorty
Svenska Cycling Plus

Kom hem sent i går kväll efter sträckkörning hem med en febrig och kinkig son i bilen 🙁

Blev en tuff dag i sadeln på den krävande banan runt SM banan i Isaberg, Ska sammanfatta loppet lite kort.
Fick starta i tredje led då jag inte kört någon tävling i Swe Cup, inga problem att gasa på i början och kommer in i första stigningen runt 6-7:e plats.
Gick relativt lugnt upp för backen på fösta varvet av 6, där min Stugkamrat Andreas Widell från Värmdö CK stod för farthållningen.

Tempot skruvades upp efter halva första varvet och jag låg med fint ihop med placeringarna 5-8.
Efter en hård fight fick jag “soppatorsk” och krampkänning i slutet av femte varvet då låg jag på en “säker” 8:e plats med dryga 30 sek ner till en hårt jagande Per Kumlin som hade fått upp ångan!
I början av backen på sista varvet var han ikapp och förbi… Jag lyckades samla krafter och hade hjul på han hela vägen upp och ner till sista plattkörningen fram till mål.
Tyvärr så gjorde sig krampen påmind igen och jag fick helt enkelt ta en 9:e plats och rullade lugnt till mål då jag hade en skaplig lucka bakåt!

Nöjd?!  hade ett mål på topp 10 och det klarade jag men hade så gärna velat ha 6-7:e platsen då det kändes så bra under första halvan av loppet..  Kanske jag gick ut lite för hårt men det kan man bara sia om..
Nu blir det lite vila och ingen fokus på någon tävling förens Cykel Vasan i Augusti!
V33 börjar mitt nya träningsprogram från Aktivitus

Idag kör Elitklassen sitt lopp och jag tippar guld för min klubbkompis Calle Friberg
Tvåa blir Emil Lindgren och trea Matthias Wengelin..

               Stort Tack till min familj och mina samarbetspartners som gör detta möjligt!

Foto:http://www.mountainbikesm.se/

Foto: https://www.cyclingplus.se/jeppman/
Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!

2 kommentarer

Comments are closed.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.