Cykelpassion by Shorty
Svenska Cycling Plus

Väl hemma hade Malin gjord en grym middag med pasta, kyckling och svampsås mättade en hungrig magen efter bilresan hem.
Har funderat ett tag och försökt summera loppet i huvudet och tänkte väl inte skriva allt för mycket.
Försökte värma upp ordentligt innan start för att inte dra på mig syra uppför startbacken som är ca 2km upp till skidstadion. Försökte köra på så gott det gick då jag vet att jag är lite trögstartad men tappade några placeringar upp till toppen, sen rullade det på bra på dom tekniska partierna där jag kunde avancera uppåt.

Tyvärr så visade det sig att benen inte riktigt var 100 idag då jag hade problem att hålla hjul på dom snabbåkta grusvägarna, vilket är min svagaste sida! Väl inne i skogen igen körde jag ikapp klungor utan större problem men fick slita ont på platten.
Efter dryga 2 timmars cykling började jag känna av ländryggen och det blev värre ju längre tiden gick, svårt att försöka sträcka ut den när det är så mycket stig. Hade en bra grupp som jag körde med fram till sista milen, därifrån var jag i stort sett ensam fram till mål.
Fick lite kramp känning i vänster baksida lår på sista asfalts partiet så jag fick stå och trampa och försöka stretcha ut eftersom avslutningen upp till mål kallat för “Strupen” är riktigt brant och seg. Tog mig upp för Strupen utan att få kramp i vetskap att målet väntade på toppen.

Slutade som 13:e man i H30 vilket är mitt bästa resultat i LLC men kan inte känna mig riktigt nöjd inombords, 10-15 min bättre med bra ben och utan ryggproblem får blir ett annat år 🙂
Eftersom jag inte hade langning så körde jag med vätskesystem från USWE fylld med sportdryck från Squeezy. Åt inga bars men tryckte i mig två Energy gel i timmen vilket fungerade klockrent.
Inga problem med magen som man kan få av andra gels så det känns som Squeezy funkar kanon för mig!

Min vapendragare Johan vann motionsklassen med dryga 5 minuter!

Min motivations träningskamrat / Mtb Ace Calle Friberg sopade hem Elit klassen med ett dödsryck i just Strupen!

Fler resultat kan ni hitta här http://www.billingeracet.se/

Bilden är tagen av Kjelle Friberg
www.callefriberg.com

Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.