Cykelpassion by Shorty
Svenska Cycling Plus

KOmmer en kort RR från förra helgens crossande som utlovat 🙂

Västerås och Groopencross bjöd på en för året delvis ny bana och kryddat den med att ändra varv på den. Jag gillade det, nya partiet med den lösa sandbacken nedför var skoj även fast det troligtvis var det grovagruset som dödade mina bromsbelägg 🙂  +2 grader och regn så körde jag en “all in” med korta ben insmorda med 184 Raceday bad weather embrocation, det gjorde resan betydligt behagligare än utan…  Starten gick och det var blött direkt, fastnade lite bakom ett par långsammare killar i  startbacken med lyckas göra en bra forcering nedför första snabba sandbacken och var väl hyffsat med runt 11-plats. Gör ett stabilt lopp utan för många missar, avancerar ett par platser under loppet och är uppe i rygg på Hasse.M på sista varvet och har skott på 7:e platsen. Desvärre lyckas jag klicka ur foten i ett av dom tyngre sandpertierna och tappar en starkt avslutande Anders.N och får nöja mig med 9:e platsen!  Aldrig har en dusch i en husbil varit så välkommen som efter racet, grymt köp det där och den ska få åka med på rejs nästa säsong det kan vi lova!

Anders Karlssons foto.

Förflyttar oss till Uppsala på kvällen för att vara på plats inför söndagens drabbning i Sunnerstabacken. Även den banan är delvis omgjord och till det bättre förutom den lite för långa “kanelbullen” på platten som blev en snurrig historia..  Starten gick bra och är med bra i tätklungan, tempot är högt som vanligt och det blir en andra grupp som kör om platserna 4-11, lyckas inte riktigt hålla Anders.N hjul men tar Damian på sista varvet och går återigen imål som 9:a och känner mig trots allt nöjd med loppet.

Anders Karlssons foto.

 

Veckan som varit blev lugn då jag kännt att når lurat i kroppen, hellre några dagars frivillig vila än en längre sjukperiod, så vis har man blivut med åren 🙂

Måste bara tillägga att dom nya Raptor  handskarna från GripGrap är helt grymma att tävla i, tunna i handen med insidegrip samt vindtäta och varma på ovansidan!

Raptor

 

Helgen består av mässjobb på eCarexpo där vi på ROSE visar upp våra elcyklar i Sverige för första gången!

 

Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.