Cykelpassion by Shorty
Svenska Cycling Plus
Cykelpassion by Shorty

RR från helgen

Åkte upp till Falun på lördag morgonen och var på plats ca 2 timmar innan start. Han gå och kika lite på banan innan det var dags för träning, banan var tight med många svängar och en lång trappa som skulle forceras.  Rent tekniskt tror jag att banan var till in fördel så det var väl bara att gasa!

Eftersom startordningen är efter totalen i cupen hamnade jag i näst sista led då jag inte körde dom två första deltävlingarna nere i Göteborg. Det skulle bli svårt att köra om på den knixiga banan dä det blev mest ett spår att köra i men jag lyckades ändå ta mig upp efter lite närkontakt under första varvet. Tyvärr hinner ju täten få en lucka så det är ju svårt att köra in, jagade på bra och trots en lätt vurpa efter ett framhjulssläpp lyckades jag knipa 6:e platsen i en spurtduell med Daniel Svegmar där jag körde en ” Just throw it” över mållinjen 🙂

mockup-5b7a687f

Sen var det bara att sätta sig i bilen och gasa hemåt igen!

Söndagens rejs kördes i Västerås och Groopencross, årets sandigaste deltävling med sandbacken från H*lvetet som är en lång saaandig backe som man inte cyklar uppför.  Lite regnskurar till och från under morgonen gjorde banan lite fastare i sanden vilket i mitt tycke var bra.  Fick starta lite längre fram efter lördagens placering men var ändå lite för långt ner, gjorde ett misstag jag inte skulle göra om från föra året meeen, klev inte av vid första sandhindret som var planen utan fastnade kvar på cykeln som om nån hade smetat in den med karlssons klister och blev omsprungen istället och tappade placeringar…. Gnetade på och plockade placeringar medans regnet kom, inget som störde mig.  Hade lite fight med Hagen Bender då vi växlade placeringar några gånger , tyvärr fick han en lucka på slutet då vi hade kört ikapp 4:an David Klasson och jag orkade inte svara och fick finna mig med ytterligare en 6:e plats.

Helt klart nöjd ändå och kollar man på varvtider så tappade jag mest på första varvet ca 15 sekunder och sen körde jag hyfsat jämt med Grejus som blev 3:a.. Nu är det bara att göra hemläxan och ladda för Stockholmscupen som körs i helgen, Tullinge på lördag, Sköndal på söndag.

Varvtider Groopencross: 7:40, 7:38, 7:38, 7:36, 7:44, 7:57

Bilderna nedan är tagna av Robin Hedström, alla hans bilder finns HÄR

_MG_0648

_MG_0649

_MG_0514

_MG_0434

Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.