Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons

Ojdå!

Jaha, då vart det vinter igen 🙂

Från vårliknande väder till snö och minusgrader…

Klev upp före tuppen i morse och drog till jobbet för att hinna med en kortare löprunda innan det var dags att stämpla in!

4 km löpning i nysnö innan kl 06:00 de ni…  Okej kommer vara helt slut i kväll men det blir så ibland.

12715403_10153879730787731_1512077450469695567_n

 

Hämtade nya Monarken hos Källis igår och planen var att köra ett pass men det blev alldeles för sent för att det skulle bli bra med sömn etc så det blir ett pass ikväll istället.

Inget Fredagsmys före Fredagsfys brukar dom skriva på socialamedier.  Nu har jag ju sålt XC hojen så träningen kommer enbart läggas på CX cykeln tills den nya dyker upp från Rosebikes

 

Annars då vad har hänt ute i världen, stora förändringar på internetshoppar då tydligen Wiggle har köpt upp Chain reaction Cycles  samt att svenska Cykelkraft köpt upp Cyclecomponents!

Tävlingspremiären för några mountainbikecyklister sker den här helgen i Grekland där bla våran stjärna Emil Lindgren står på startlinjen.

UCI tillåter ju nu Protour att använda skivbromsar på prov under 2016 och en het debatt har ju varit hur mycket längre tid det skulle ta att byta ett Hjul vid punktering, det svaret fick vi under Tour Of Qatar då det togs tid på hjulbyten..

Ivar Slik kör med skivbroms och punkterade, det tog hans mekaniker 18 sekunder att få igång honom igen.  Motsvarande klockades Evald Boason Hagen då på en cykel med fälgbroms blev tiden 10 sekunder..  Givetvis finns det andra faktorer som kan ha betydelse vi ett hjulbyte men ändå en indikation.

Det här kommer troligtvis inte vara något problem om alla börjar kör med skivbromsar 🙂   Mer om det kan ni läsa på Cyclingnews sida

 

Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!

Lämna en kommentar