Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cykelpassion by Shorty
Svenska Cycling Plus
Cykelpassion by Shorty

Ny helg nya race

Dubbelhelg med tävlingar i CX-Cupen, Stockholm i Lördags och Uppsala igår som bjöd på riktigt crossväder med några plusgrader och duggregn hela dagen 🙂

Lördagen började ju på sämsta tänkbara sätt när Vilgot vaknade och mådde dåligt, spyan var ett faktum och planen för dagen fick ändras och jag åkte ut själv för att “bara” köra mitt race och sedan dra direkt hem. Missade all härlig racing som bjöds på men det var ju kul att köra!  Loppet då, låg med i tätklungan och tempot var väldigt ojämnt. Jocke drog iväg på andra varvet tror jag och sen blev vi en grupp på 6 som skulle fightas om pallplatserna. Tyvärr fick jag släppa gruppen på sista varvet efter nån onödig miss och 7:e platsen blev ett faktum.

Uppsala började med regn och slutade med regn..  Banan var rolig, några nya partier från förra året och ett par jobbiga löpbackar sög musten ur benen.  Kurvorna på skråpartiet på gräs blev fruktansvärt hala ju mer det kördes och det fick jag reda på när jag gick omkull från en tredjeplats. Jocke hade checkat ut och Mats Berntsson var tvåa sen var vi ett gäng som fightades om platserna 3-7 där jag återigen gör nån onödig miss och blir lite avhängd på sista varvet och rullar in som 7:a.    Okej två sjundeplater är ok men har mer att ge, lite kvalitets pass och en förhoppning att den sega hostan ska släppa kan vi nog vara me och utmana på en pallplats innan säsongen är slut.

Materialet fungerade kanon , nya ROSE CDX crossen känns riktigt bra och SRAM CX1 gruppen med en 38T Absolute Black Oval klinga från Kvalitetstid är en bra kombo. Första gången jag kör ovalt och det kommer jag även byta till på mountainbiken till 2017.    Hjulen från Tune Sverige med Challengedäck från Bikesports bettar bra.. Med grymma produkter från GripGrab och glasögon från Spy Optics, skor från Crono Shoes från Nordictrade kan jag inte klaga på materialet.

Nästa helg är det tävlingsfritt (vad jag vet) och vi ska även ha dop för Viktor, sen väntar en cuphelg igen!

 

Lite bilder fån lördagen kan ses Här  Söndagen Här

Filmklipp från lördagen

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Qir3TNuu0Qs&w=560&h=315]

 

 

14670615_10154611330647731_889729857504753024_n
Post race bild från Uppsalacrossen!

 

 

Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.